Sfaturi pentru candidați: Cum să impresionezi într-un interviu video
Sfaturi pentru candidați: Cum să impresionezi într-un interviu video

Cu toții știm cât de important este un interviu în procesul de angajare. Este o oportunitate unică de a ne prezenta abilitățile și experiența în fața unor potențiali angajatori și de a ne clădi un viitor în carieră. În ultimul timp, interviurile video au devenit din ce în ce mai populare, iar asta aduce noi provocări pentru candidați. Dincolo de pregătirea clasică pentru un interviu, trebuie să ținem cont și de aspecte specifice unui interviu video. Așadar, în acest articol, îți prezentăm câteva sfaturi pentru a impresiona într-un interviu video și a-ți crește șansele de a obține jobul dorit.

Stabilește-ți un plan bine definit

Primul și cel mai important pas pentru a te pregăti pentru un interviu video este să îți stabilești un plan bine definit. Acesta poate include aspecte precum pregătirea echipamentului, a locației și a întrebărilor tipice dintr-un interviu. Pentru a te asigura că totul decurge fără probleme, îți recomandăm să îți faci un calendar al pregătirilor și să îl respecti întocmai.

Conform unui studiu realizat de către Jobvite, peste 60% dintre angajatori folosesc interviurile video în procesul de recrutare. Acest lucru înseamnă că este posibil să fii invitat la un interviu video la un moment dat în cariera ta. De aceea, este important să te pregătești încă de la început pentru această situație, astfel încât să nu fii luat prin surprindere.

Alege o locație potrivită

Un aspect crucial într-un interviu video este locația în care îl vei susține. Este important să alegi un loc liniștit, fără zgomote și cu o lumină naturală bună. De asemenea, asigură-te că ai o conexiune bună la internet și că echipamentul tău este funcțional. Nimic nu poate da peste cap un interviu video ca o conexiune instabilă sau un computer care se blochează.

Un alt aspect important este fundalul tău. Alege o zonă curată și ordonată pentru a nu oferi o imagine dezordonată despre tine în timpul interviului. Conform unui studiu realizat de către TopResume, peste 40% dintre angajatori acordă o mare importanță aspectului candidaților în timpul interviului.

Îmbracă-te adecvat

Chiar dacă te afli în confortul propriei case, nu înseamnă că trebuie să te îmbraci în pijamale la interviul video. Este important să te îmbraci adecvat, ca și cum ai merge la un interviu în persoană. Optează pentru o ținută profesională, cu culori neutre și evită imprimeurile prea îndrăznețe sau hainele care produc străluciri puternice pe cameră.

Conform unui studiu realizat de către Glassdoor, peste 60% dintre angajatori acordă o importanță mare modului de a te îmbrăca în timpul unui interviu. Așadar, o ținută adecvată poate face diferența între a obține jobul sau nu.

Pregătește-ți răspunsurile pentru întrebările frecvente

Așa cum am menționat mai devreme, este important să te pregătești în avans pentru întrebările tipice dintr-un interviu. Acestea pot varia de la detalii despre experiența ta anterioară la întrebări despre motivație și așteptări de la un job. Cercetările arată că interviurile video sunt la fel de importante ca și cele în persoană, așa că este necesar să te pregătești corespunzător.

Pentru a-ți face o idee despre felul în care poți răspunde, îți recomandăm să cauți exemple de întrebări frecvente din interviuri și să îți pregătești răspunsurile în avans. Astfel, vei fi mai relaxat și mai sigur de tine în timpul interviului.

Carti recomandate

1. "The 10 Best Questions for Surviving an Interview" de Daniel Porot

2. "Perfect Phrases for the Perfect Interview" de Carole Martin

3. "The Perfect Resume and Interview" de Dan Quillen

Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile în interviuri, îți recomandăm să citești aceste cărți care oferă sfaturi practice și te vor pregăti pentru întrebările comune din interviuri.

Cu aceste sfaturi în minte, suntem siguri că vei reuși să impresionezi într-un interviu video și să obții jobul dorit. Fiind pregătit înainte și având încredere în tine, vei avea șanse mari să impresionezi angajatorii și să obții un nou job. Succes!