Diferența dintre selecție și recrutare
Diferența dintre selecție și recrutare

Capacitatea companiilor de a atrage și reține talentele este astăzi mai importantă ca oricând. Procesele de recrutare și selecție sunt pilonii centrali pe care se bazează construirea unei echipe solide, care poate propulsa o afacere spre succes. Cu toate acestea, termenii de recrutare și selecție sunt adesea confundați sau utilizați interschimbabil, fără a înțelege cu adevărat care sunt diferențele dintre ei. Prin urmare, este esențial să înțelegem nuanțele și valoarea distinctă pe care fiecare proces o aduce.

Recrutarea: Prima etapă în construirea echipei

Recrutarea reprezintă procesul prin care companiile atrag un număr mare de candidați pentru a umple pozițiile vacante. Acesta este pasul inițial în construirea unei echipe și implică identificarea și atragerea candidaților potențiali prin diverse canale, cum ar fi anunțuri de job, târguri de cariere, rețele sociale sau chiar prin recomandări din interiorul companiei. Scopul recrutării este de a crea un bazin larg de candidați din care să se poată selecta cei mai potriviți pentru rolurile disponibile.

Selecția: Filtrarea și alegerea candidaților potriviți

Selecția intră în scenă după recrutare și implică evaluarea și compararea candidaților pentru a identifica pe cei mai bine pregătiți și aliniați cu valorile și nevoile companiei. Procesul de selecție poate include interviuri, teste de aptitudini, evaluări de personalitate și referințe de la foștii angajatori. Acesta este momentul în care se decid care candidați vor avansa în procesul de angajare și vor deveni membri ai echipei.

Recrutarea vs. Selecția

Recrutarea este despre cantitate, în timp ce selecția este despre calitate. În timp ce recrutarea se axează pe atragerea unui număr mare de candidați, selecția se concentrează pe identificarea și alegerea celor mai calificați dintre aceștia. Recrutarea este un proces mai deschis și inclusiv, în timp ce selecția este mai restrictivă și selectivă.

Lecturi recomandate:

  1. "Who: The A Method for Hiring" de Geoff Smart și Randy Street
  2. "Recruiting 101: The Fundamentals of Being a Great Recruiter" de Steven Mostyn
  3. "Hiring for Attitude: A Revolutionary Approach to Recruiting and Selecting People with Both Tremendous Skills and Superb Attitude" de Mark Murphy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *